Cari Entri WADi

Jumaat, 30 Julai 2010

Pengikut Ajaran Sesat Diserang


JAKARTA – Polis Indonesia bertempur dengan kira-kira 200 penduduk tempatan semalam ketika mereka cuba menyerang sebuah masjid milik pengikut fahaman Ahmadiyah di Jawa Barat.
Setiausaha Agung fahaman Ahmadiyah di lokasi serangan, Nurahim berkata, pergaduhan selama sejam itu berlaku selepas kumpulan tersebut membaling batu ke arah masjid Ahmadiyah di kampung Manislor, daerah Kuningan
Pada 2008, Majlis Ulama Indonesia mengeluarkan fatwa menyatakan fahaman Ahmadiyah menyeleweng kerana anggota-anggotanya mengaku pengasas aliran tersebut, Mirza Ghulam Ahmad sebagai rasul terakhir dan bukannya Nabi Muhammad. – AFP


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makluman dari (WADi)


1. Selamat datang ke Laman WADi

2. Laman WADi adalah laman berbentuk ilmu pelbagai namun lebih menjurus kepada keagamaan.

3. Metod penulisan berdasarkan pelbagai sumber.Sumber utama adalah Al-Quran, Al-Hadith, Athar, dan Ijmak ulama' .

4. Pelawat bebas untuk follow atau tidak blog ini.

5. Pelawat dibenarkan untuk menjadikan WADi sebagai bloglist anda jika bermanfaat.

6. Anda dibenarkan untuk mengambil mana-mana artikel dan penulisan WADi dengan memberi kredit kepada WADi. Jika itu membuatkan anda berasa keberatan (memberi kredit kepada WADi, maka anda tidak perlu berbuat demikian). Asalkan ilmu itu sampai kepada semua. Terpulang kredibiliti anda sebagai penulis.

7. Tidak ada copyright di WADi, apa yang ditulis disini adalah untuk disampaikan. Ilmu itu milik Allah.

8. Penulis merupakan insan biasa yang banyak kesilapannya termasuk ketika menulis. Jika anda terjumpa sebarang kekeliruan, kesilapan berkaitan permasalahan hukum, dalil, hadith, atsar dan sebagainya , sila maklumkan WADi melalui email. Teguran secara baik amat kami hargai.

9. Hubungi saya melalui email : addien90@yahoo.com

10. Selamat membaca, menimba ilmu dan menyebarkan ilmu.

Klik Klik